onsdag 2. april 2008Jeg er nå inne i et nytt kurs. Et kurs jeg bir irritert, frustrert og utålmodig av. Det er fordi jeg ikke får det til. Det er digital montasje det er snakk om. Det dreier seg om MYE arbeid i photoshop. Vinkler, perspektiv, utsnitt og lys skal stemme. Vi skal "lime" ting fra forskjellige bilder inn i et annet... Ja, det er virkelig ikke noe for meg. Jeg har ikke tålmodighet og kunnskap nok til å få et bra og troverdig resultat.

Jeg har nok ikke stått på så mye som jeg pleier, har ikke gitt så mye. Har prøvd, men gir opp litt for fort. Jeg har gjort veldig mange andre ting enn det jeg burde - det er rart hvor mye man finner ut at man burde gjøre isteden. Jeg har derfor fremkalt og scannet den ene filmen jeg tok med Hasselblad kameraet mitt i Marokko. Jeg hadde store planer om å ta masse på film, men det var krevende nok å ta bilder i det heletatt. Så det ble bare digitalt, så jeg kunne sjekke bildene med en gang. Men jeg hadde jo satt inn en film, og ville gjerne ha tatt i alle fall en film med Hasselblad kameraet når jeg hadde dratt det med meg helt til Marokko. Derfor ble filmen brukt på selvportrett i et speil på hotellrommet.
Forøvrig kan jeg nevne at været er aldeles nydelig i Trondheim for tida. Nesten ikke til å tro. Kjenner at sommerfølelsen nærmer seg. Kan nesten ikke vente!

12 kommentarer:

Runa sa...

Så nydelig bilde!Ønsker meg et jeg og!Forstår at du er frustrert...MEN man MÅ ikke like alt!Man kan være en god fotograf uten å være verdensmester i alt!

Betty Boom sa...

Fint bilde ja, stemning, Marte. Det er noen motbakker i fotografyrket og, skjønner jeg. Senk skuldrene. Hvis du bruker kreftene rett i motbakken, så kan det bare bli bedre.

Men som Runa sier, trenger ikke bli VM i alt, trenger ikke like alt en gang.

Det er mange sanger jeg ikke kan synge, men det gjør meg ikke dårlig for det :o)

God lørdag!

Marte sa...

Mamma: Takk! Bilde kan du selvfølgelig få, hvis du vil det :)
Veit at man ikke må like alt - trenger å bli minnet på det!

Marte sa...

Betty: Takk for kloke ord!

Betty Boom sa...

Kjør saaaaaaakte!

Betty Boom sa...

Har du sett alle de kule kommentarene på bildet du tok av Bernt og meg? Artig!

GundaM sa...

Måtte jo inn hit etter å ha sett bildene du har tatt inne hos Betty!

Bildene diner er jo knall;)))

By the way, virker som om alle på et eller annet vis prakkes med ett eller annet akkurat nå... D bli bedre etterpå sjø;)

Klemz

Anonym sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Dieta, I hope you enjoy. The address is http://dieta-brasil.blogspot.com. A hug.

Runa sa...

http://sunngalskapdaarlighukommelse.blogspot.com/

Marte sa...

gundam: Tusen takk :) Er så koselig å høre!

mari sa...

utrolig stemningsfullt bilde søstra mi;)
herrejemeni kor god du e:D

Hilsen søstra di;)

Marte sa...

Åh! Tusen takk søstra mi :)