onsdag 26. september 2007

Hva skjer med været?

I går var det strålende vær - beste på veldig lenge! Det var nesten ikke til å tro. Sol og 17 grader! Det var for varmt med jakke. Helt herlig! Nesten så man skulle tro sommeren var på vei tilbake.
Men i det varte ikke lenge. I dag våknet jeg til regn. Og jeg skulle ut å ta bilder. Typisk! Akkurat som om været veit når det skal være dårlig - bare for å ødelegge mest mulig.
Fikk en stunt oppgave i går. Den gikk ut på å ta et portrett av en person uten å spørre først. Altså ta det uten at personen merker det, eller rekker å forbrede seg på bildet. Det er nemlig lov å fotografere hvem man vil på offentlig sted - så lenge man ikke publiserer det uten å spørre.
Ingen enkel oppgave. De fleste folk "rømmer" når de få øye på en person med et kamera i nærheten. Og det skjønner jeg i grunnen godt. Jeg hadde nok gjort det samme sjøl.
Men oppgaven måtte gjøres - det ble noen timer i byen i regn og kald vind.
Resultatet blei nok ganske snapshot- akig og ikke så planlagt og nærme som det burde - men det får holde. I morgen skal det leveres og evalueres.
Så står hovedoppgaven for tur i de to kommende ukene. Dokumentarfoto serie på 15-25 bilder. Blir utfordrende og spennende!

Ingen kommentarer: